6 روش طلایی برطرف کردن گرفتگی توالت فرنگی

رفع گرفتگی توالت

رفع گرفتگ توالت فرنگی از جمله اقداماتی است که معمولا هرچند وقت یکبار به آن نیاز پیدا می کنیم. یکی از مواردی که در استفاده از توالت فرنگی ممکن است در طول دوران استفاده با آن برخورد کنید گرفتگی توالت فرنگی می باشد که بسیار ناخوشایند می باشد. گرفتگی توالت، چه ایرانی و چه فرنگی اتفاقی است که به دلیل عمل نکردن سیفون آن و یا گیر کردن اجسام خارجی در لوله فاضلاب کاسه توالت باشد. در بیشتر مواقع می توان با روش های خانگی این گرفتگی را (به خصوص در توالت فرنگی) بر طرف نمود. در غیر این صورت می بایست با تکنسین های فنی در این زمینه ارتباط برقرار نمائید.

در صورتی که مسیر خروجی توالت فرنگی باز نباشد، مواد فاضلابی از کاسه توالت خارج نشده و با هر بار کشیدن سیفون نیز این مشکل حل نمی شود. دلایل مختلفی باعث گرفتگی می شود و بایستی با بررسی دلایل گرفتگی، به فکر رفع آن بود. در این نوشتار سعی بر آن داریم تا با بررسی دلایل این مشکل، اقدامات لازم در جهت رفع آن را بررسی کنیم.

انواع گرفتگی توالت فرنگی 

  1. گرفتگی توالت فرنگی با مدفوع به دلیل خشکی مزاج
  2. گرفتگی سیفون با دستمال کاغذی
  3. گرفتگی توالت فرنگی با افتادن صابون داخل کاسه
  4. گیر کردن نوار بهداشتی در لوله توالت فرنگی
  5. گرفتگی لوله توالت فرنگی با پارچه
  6. گرفتگی لوله توالت فرنگی با اشیائ سفت و سخت مشابه اسباب بازی کودکان
  7. این موارد شایع ترین دلایل گرفتگی توالت فرنگی می باشد ولی به غیر از موارد بالا، موارد دیگری هم وجود که وجود دارد که موجب گرفتگی لوله توالت می شود.
  • نخ دندان
  • خلال دندان
  • موی زیاد
  • رسوب و جرم
  • مواد و مصالح بنایی از جمله ( سیمان، دوغاب، کچ، قیر، چسب)

در ادامه مطلب،6 روش آسان و کارآمد را برای رفع گرفتگی توالت فرنگی را شما ارائه خواهیم کرد.

روش بازکردن – رفع – توالت فرنگی بدون نیاز به لوله کش

در ابتدا برای دست به کار شدن قبل از تماس با شرکت های لوله بازکنی می توانید از محلول های چاه بازکن خانگی و صنعتی استفاده کنید.

  • ریختن آب داغ به همراه شوینده در کاسه توالت فرنگی

استفاده از آب داغ و شوینده برای رفع گرفتگی توالت فرنگی روشی ساده و بدون دردسر و کم هزینه می باشد که می توانید به عنوان اولین روش امتحان نمایید. اگر مطمئن هستید که جسم سفت وسختی به داخل توالت وارد نشده و خود به خود گرفته است، به احتمال زیاد این کار باعث از بین رفتن رسوب ها می شود و در نهایت لوله ها را باز می کند.

در سطلی مقداری آب گرم نزدیک به جوش و چند پیمانه پودر ماشین لباسشویی را ترکیب کرده و به طور یکدفعه در کاشه توالت فرنگی ریخته شود.

داغ بودن آب این محلول و رونده بودن شوینده در بیشتر مواقع باعث نرم شدن هر چیزی که لوله را مسدود کرده شده و در نهایت باعث باز شدن گرفتگی خواهد شد. اگر گرفتگی باز شد که مشکل بر طرف شده است اگر نشد با توجه به وجود مواد شوینده یک سطح لغزنده در لوله ایجاد شده است که می توان با تلمبه زدن که در بخش بعدی توضیح داده خواهد شد، تست نمود.

  • روش باز کردن – رفع – توالت فرنگی با کمک تلمبه

از گذشته تلمبه یکی از ابزارها جهت باز کردن لوله های گرفته شده بوده و همچنان نیز یکی از روش های باز شدن و رفع گرفتگی لوله می باشد. به همین دلیل اولین روش باز شدن گرفتگی توالت فرنگی زدن تلمبه می باشد. این تلمبه ها تقریبا در همه خانه ها پیدا می شوند که دم دست و راحت ترین ابزار برای باز کردن لوله های گرفته می باشد ولی تلمبه ای که برای باز کردن لوله چاه ها استفاده می کنید برای توالت فرنگی کارایی ندارد، پس بهتر است تلمبه دستی مخصوص توالت فرنگی را تهیه کنید.

با انتخاب یک تلمبه مناسب و گرم کردن تلمبه با استفاده از آب داغ به دلیل نرم تر شدن قسمت پلاستیکی تلمبه که در بازدهی تلمبه اثر مثبتی دارد کار تلمبه زنی را شروع کنید.

تلمبه را از قسمت سری آن وارد لوله تخلیه فاضلاب توالت فرنگی کرده و سعی کنید با فشارهای پی در پی لوله را باز کنید. در هنگام انجام تلمبه زنی دقت کنید که تلمبه چه در حالت رفت و چه در حالت برگشت، کاملاً بر روی سوراخ لوله باشد تا اثر بهتر داشته باشد.

  • استفاده از محلول های چاه بازکن خانگی (استفاده از جوش شیرین و سرکه)

همانطور که می دانید ترکیب جوش شیرین و سرکه سبب ایجاد یک سری واکنش های شیمیایی می شود.

همین موضوع می تواند به شکستن مواد مسدود کننده لوله کمک کرده و حتی سبب باز شدن توالت فرنگی شود.

 برای درست کردن این محلول تنها کاری که باید بکنید، نصف لیوان آب گرم را با سرکه مخلوط کرده و بعد از ریخته شدن جوش شیرین به داخل کاسه توالت آن را هم اضافه کنید.

این محلول درست مانند آتش فشان شروع به جوشیدن خواهد کرد و این ترکیب شیمیایی باعث تمیز شدن کاسه توالت و لوله می شود و عامل گرفتگی را هم از بین می برد. این محلول وقتی در کاسه توالت ریخته می شود %95 درصد اوقات گرفتگی را برطرف می کند.

برای تخلیه و تمیز شدن لوله ها باید به مدت 30 دقیقه صبر کنید و بعد از آن که لوله باز شد خروجی فاضلاب را چک کنید تا مشکلی نداشته باشد.

  • استفاده از فنر لوله بازکنی

یکی دیگر از روش های قطعی باز شدن گرفتگی توالت فرنگی، استفاده از فنر لوله بازکنی دستی می باشد که دارای یک دستگیره و یک قسمت فنری می باشد که در بیشتر ابزار فروشی ها یافت می شود.

ابتدا به آرامی فنر را به وارد لوله توالت فرنگی می کنید و در جهت عقربه ساعت بچرخانید تا به محل گرفتگی برسد، چند دقیقه در محل گرفتگی  و در همان جهت عقربه ساعت برچرخانید تا گرفتگی از بین برود. سپس برای خارج کردن فنر آنرا به آرامی در جهت خلاف عقربه ساعت بچرخانید پس از خارج کردن  هر مقدار از مواد فاضلابی داخل لوله که به سر فنر چسبیده اند را خارج کرده و دوباره این کار را تکرار کنید.

سپس با استفاده از تلمبه باقی مانده موادی که سبب گرفتگی توالت فرنگی می شوند را خارج کرده و با استفاده از سیفون تمامی آن ها را تخلیه کنید.

  • استفاده از چوب رختی یا همان آویز لباس

استفاده ازآویز لباس نرم روش دیگری می باشد که احتمالا بتواند جسم درگیر در سیفون را تخلیه و یا گرفتگی را برطرف نمائید. و به رراحتی می توانید در منزل تست نمائید.

ابتدا آویز لباس نرم که روکش پلاستیکی دارد را کاملا صاف کنید و انتهای آن را به شکل قلاب در بیاورید برای اینکه مطمئن شوید قلاب به کاسه و لوله آسیبی وارد نمی کند آن را با پارچه ای محکم ببندید تا در حین انجام کار محکم باشد و مشکل دیگری به وجود نیاورد.

در ابتدا دستکش دست کنید سپس قلاب را درون لوله توالت فرنگی فرو کنید و خوب بچرخانید تا اگر گرفتگی وجود دارد برطرف شود و یا مسیر آب را باز نمائید.

  • پمپ هوا

روش دیگری که برای برطرف کردن گرفتگی استفاده می شود استفاده از یک دستگاه برای رفع گرفتگی لوله توالت فرنگی می باشد. طرز کار با این دستگاه بسیار آسان و بدون دردسر می باشد که می توان به سادگی در منزل انجام دهید.

همانطور که در تیتر این قسمت نوشته شده، این دستگاه از هوایی که در خود ذخیره می کند، فشار هوای زیاد را به داخل لوله ها می فرستد که باعث از بین رفتن رسوبات و گرفتگی می شود.

این کار نسبت به روش های قبلی دردسر و هزینه بیشتر دارد مگر اینکه دستگاه مذکور را در منزل داشته باشید. البته استفاده از این دستگاه بسیار آسوده می باشد. فقط باید به نکات ایمنی توجه کنید که مشکل جدیدی درست نکنید.

اگر بعد از انجام این کار باز هم لوله باز نشد و آب جدید وارد توالت نشد، پمپ هوا دیگر کارساز نخواهد بود و می بایست کمک چندانی به شما نخواهد کرد و باید روش دیگری را تست نمود. راکم هوا بروید.

با استفاده از این دستگاه تراکم هوا می توان فشاری چند برابر پمپ هوا ایجاد نمود و داخل لوله های گرفته توالت فرنگی فرستاد.  معمولا با پمپ های هوا مشکل گرفتگی توالت های فرنگی  برطرف خواهد شد، مگر اینکه گرفتگی بسیار شدید باشد که پمپ هوا هم اثر نگذارد.

اگر بعد از انجام این چند روش، مشکل بر طرف نشد این بدین معناست که لوله ها سیفون یا فاضلاب مشکل جدی دارد و باید هرچه سریع تر با یک شرکت لوله بازکنی و  تخلیه چاه تماس ارتباط بگیرد.

چند توصیه به منظور پیشگیری از گرفتگی توالت فرنگی

  • اول اینکه به کودکان خود آموزش دهیم که کاسه توالت فرنگی محلی برای بازی و نشستن و قرار دادن اسباب بازی نمی باشد. به این دلیل که در بیشتر مواقع یکی از دلایل گرفتگی توالت فرنگی افتادن اسباب بازی کودکان، مانند توپ های کوچک در داخل کاسه توالت فرنگی می باشد.
  • تمیز کردن هفتگی کاسه توالت و جت های اطراف آن این اطمینان را به شما می دهد که فشار آب کم نمی باشد و گرفتگی با سادگی اتفاق نمی افتند. زیرا اگر جت های توالت به خوبی باز و تمیز باشند، در هنگام استفاده از سیفون آب کافی وارد می شود و تمامی فضولات را به راحتی خواهد تخلیه می کند.
  • جلوگیری از انداختن دستمال توالت و نوار بهداشتی به داخل کاسه نیز یکی از عوامل مهم می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *