این که آیا به دنبال کاهش میزان انتشار کربن هستید یا فقط میخواهید بودجه خود را افزایش دهید، کاهش مقدار مواد غذایی که در خانه هدر میدهید گام بزرگی در مسیر درست است. بسیاری از ما بیش از آنچه فکر میکنیم هدر میدهیم (اگر آنچه را که بیرون میریزید در نظر بگیرید و مانند بسیاری از رستورانها یادداشت کنید، شوکه میشوید) و یادگیری کاهش هدر رفت مواد غذایی یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید به عنوان یک فرد انجام دهید. در اینجا 10 نکته برای شروع وجود دارد.
فهرست مطالب
Toggleاولین ورودی، اولین خروجی
وقتی صحبت از به حداقل رساندن ضایعات مواد غذایی میشود، شما میتوانید چیزهای زیادی از افراد حرفهای یاد بگیرید. رستورانها مواد تشکیل دهنده را بر اساس سیستم ” اولین ورودی، اولین خروجی” سازماندهی میکنند که به این معنی است که مواد غذایی خود را برنامهریزی کنید تا همیشه از چیزهای قدیمی قبل از چیزهای جدیدتر استفاده کنید.
رستورانها ممکن است مواد تشکیل دهنده خود را برچسب زده و تاریخ گذاری کنند، اما احتمالاً نیازی به انجام این کار در خانه ندارید (اگرچه کمک بسزایی میکند). فقط مطمئن شوید که وقتی در یخچال، فریزر یا انباری اقلام را کنار میگذارید، غذای قدیمی را جلو و وسط، و غذاهای جدید را عقبتر بگذارید.
به ” وسواس برنامه ریزی ” توجه کنید
برنامهریزی برای تعطیلات یعنی در میان چیزهای دیگر، به این فکر کنید که با پسماندههای غذا چه خواهید کرد. این مهارتی است که باید در تمام طول سال آن را تمرین کنید، تا بخشهای نخورده در یخچال شما باقی نماند. وعدههای غذایی گوشت و سیبزمینی میتوانند به طاس کباب یا دیزی تبدیل شوند، یا سبزیجات و پروتئینهای انباشته شده چند روزه را میتوانید به عنوان سوپ یا کوکوی گوشت دار یا کته بخورید. بعد از چند هفته، این به یک عادت ذهنی طبیعی تبدیل میشود.
آبگوشت یا استوک[1] درست کنید
آبگوشت و استوک روشی همه کاره برای استفاده از سبزیجات پلاسیده، استخوانها و تکههای گوشت و مرغ است. خیلی ساده است: آنها را در قابلمه بریزید، چند ساعت بجوشانید و سپس از صافی رد کنید. پس از سرد شدن در یخچال، چربی را از آبگوشت جدا کنید، سپس آن را در سوپ یا سس استفاده کنید یا آن را بستهبندی کرده و در فریزر بگذارید. وعدههای یک و دو فنجانی برای اکثر آشپزها منطقی است، و همچنین میتوانید مقداری را در قالبهای یخ فریز کنید. از آب گوشت برای پختن گوشت و سبزیجات یا به عنوان بخشی از مایع در پخت برنج استفاده کنید.
سبزیجات اضافی را فریز کنید
گیاهان تازه را به بسیاری از دستور غذاها اضافه میکنند، اما آنها همچنین تولید کننده ضایعات هم محسوب میشوند. چرا؟ چون به صورت زیاد فروخته میشوند، اما بیشتر دستور غذاها فقط به یک یا دو قاشق غذاخوری نیاز دارند. برخی از آنها، مانند آویشن و رزماری، به راحتی خشک میشوند. بهترین گزینه برای شما این است که آنها را برای استفاده طولانی مدت منجمد کنید. سبزیها را به صورت جداگانه در مخلوط کن یا غذاساز خرد کنید، یا با دست ریز خرد کنید و سپس با مقدار کافی روغن مخلوط یا هم بزنید تا روی آنها را بپوشاند. در کیسههای غیرقابل نفوذ به هوا بستهبندی کرده تا طعم تازه خود را برای ماه ها حفظ کنند.
این یک تاریخ “انقضا” نیست
یکی از بزرگترین دلایلی که مردم غذا را دور میریزند این است که تاریخ مصرف آن تمام شده است. تاریخ انقضا برای راهنمایی و راحتی شما وجود دارد، اما به این معنی نیست که غذا بعد از آن تاریخ لزوما خطرناک است. آنها فقط برآورد تولید کننده را نشان میدهند از اینکه چه مدت در بهترین حالت خود خواهند بود. تا زمانی که غذاهای خود را سرد و به درستی نگهداری کرده باشید، وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) میگوید که آنها معمولا پس از گذشت تاریخ مصرفشان قابل استفاده هستند. غذاهای انباری که در قفسه نگهداری میشوند، میتوانند سال ها دوام بیاورند.
روزهای “کاویدن در یخچال” را برنامه ریزی کنید
پیدا کردن ظرفی از غذای کپک زده در یخچال یا پسماندههای له شده میوهها در جا میوهای، همیشه مشمئز کننده است. شما میتوانید با برنامهریزی یک یا دو روزه ” کاویدن در یخچال” در هر هفته، از این غافلگیریهای ناخوشایند جلوگیری کنید و ضایعات غذایی خود را کاهش دهید. این کار یک بار در هفته برای خوردن بیشتر مواد قبل از خراب شدن کافی است و به شما فرصتی میدهد که از آنها استفاده کنید. بیشتر مواد غذایی فقط 3 تا 4 روز در یخچال میمانند، بنابراین برای آنها هفتهای دو بار از برنامه ” کاویدن در یخچال” استفاده کنید. اگر برای این پسماندهای غذایی جای مشخصی در یخچال داشته باشید، به راحتی میتوانید آنها را پیدا کنید.
از کل اقلام استفاده کنید
یکی از بهترین راهها برای کاهش ضایعات مواد غذایی، صرف زمان طولانی به اقلامی است که بریده و دور میاندازید. برای مثال، شستن سیب زمینی، هویج و سیب به جای پوست کندن، بخش زیادی از مواد مغذی آنها را حفظ میکند. از پوسته ذرت میتوان برای بسته بندی تامال[2] یا ماهی برای بخارپز کردن استفاده کرد. قسمتهای برگدار کرفس و هویج را میتوان به عنوان سبزی برای طعم دادن به سوپها و سالادها یا به عنوان یک چاشنی خوشمزه روی غذاهای آماده استفاده کرد. کمی گشتن در اینترنت پیشنهادهای زیادی را ارائه میکند.
یاد بگیرید که غذاها را به درستی نگهداری کنید
یک نکتۀ تخصصی دیگر: مواد غذایی نیاز به نگهداری متفاوتی دارند، و فهمیدن اینکه آنها چه هستند میتواند به شما کمک کند عمر نگهداری مواد فاسد شدنی خود را به حداکثر برسانید. برخی در یخچال و برخی دیگر روی میز کابینت بیشتر قابل نگهداری هستند؛ برخی نیاز به خشک کردن دارند، در حالی که برخی دیگر محیط مرطوب را ترجیح میدهند. میتوانید نمودارهایی را بهصورت آنلاین از منابع دولتی یا داخلی بیابید تا به شما کمک کنند تا نیازهای غذایی خود را رفع کنید یا از اپلیکیشن FoodKeeper استفاده کنید. همچنین مفید است که بدانید چگونه برای ایمنی مواد غذایی، وسایل را در یخچال خود بچینید تا به طور تصادفی غذاهای آسیب پذیر را آلوده نکنید.
دمای یخچال خود را تنظیم کنید
چه یخچال شما دارای تنظیم دمای دیجیتال با تکنولوژی بالا باشد یا دارای صفحه قدیمی، هدف این است که غذاهای شما را در دمای ایمن بیش از 40 درجه فارنهایت نگه دارد. اغلب، آنها این کار را با اطمینان انجام میدهند، اما به هر حال نظارت بر دمای یخچال شما هوشمندانهتر است (بر اساس قانون رستورانها موظف به انجام این کار هستند). چند دماسنج ارزان قیمت بردارید و آنها را در مکانهای مختلف یخچال خود قرار دهید و سپس به صورت دورهای بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه آنها در آن محدوده 31- تا 40- درجه و در حالت ایده آل بین 34 تا 38 درجه باشند. در غیر این صورت، برای بهبود جریان هوا، تنظیمات را میزان کنید یا غذاهای خود را دوباره مرتب کنید. خواهید دید که غذای شما شروع به ماندگاری طولانیتری می کند.
شروع به کمپوست کردن ضایعات غذایی کنید
کاهش ضایعات با اقلام غیر غذایی به صورت “کاهش، استفاده مجدد و بازیافت” خلاصه میشود. برای غذا، کمپوست کردن راهی است که میتوانیم آن را بازیافت کنیم. اگر در منطقهای زندگی میکنید که کمپوست شهری دارد، یک سطل جمع کننده کوچک در آشپزخانه بخرید (یا درخواست کنید، گاهی اوقات آنها را ارائه میدهند) و از آن برای خرد کردن، پوست کندن و تولید ضایعات استفاده کنید. برخی از برنامهها نیز ضایعات حیوانی مانند استخوان، چربی، لبنیات و تخم مرغ را قبول میکنند، اما برخی دیگر این کار را نمیکنند. اگر خانه و باغ دارید، میتوانید ضایعات و زبالههای آشپزخانه و حیاط خود را کمپوست کنید تا کودی با ارزش برای خاک خود ایجاد کنید. این کار به شما در عمل آوری غذای خود کمک میکند، که بهترین راه برای کاهش ضایعات مواد غذایی است.
[1] آب ِ گوشت یا مرغ ِ پخته شده با ( معمولا با سبزیجات مختلف ) که از صافی رد شده و معمولا غلیظ است و مصرف آشپزی دارد
[2] نام نوعی غذای باستانی است، این غذای سنتی از ۱۵۰۰ سال پیش قبل از میلاد طبخ می شود و حتی برخی آن را به ۸۰۰۰ سال پیش از میلاد هم نسبت می دهند. نام این غذا از غذای پیراشکی شده تامالی گرفته می شود. گفته می شود که مایاها این غذا را تهیه می کردند و داخل آن را با ماهی، لوبیا و تخم مرغ پر می کردند. گاهی اوقات هم تامال را پر نمی کردند