10 نکته برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی در خانه

این که آیا به دنبال کاهش میزان انتشار کربن هستید یا فقط می­خواهید بودجه خود را افزایش دهید، کاهش مقدار مواد غذایی که در خانه هدر می­دهید گام بزرگی در مسیر درست است. بسیاری از ما بیش از آنچه فکر می‌کنیم هدر می‌دهیم (اگر آنچه را که بیرون می‌ریزید در نظر بگیرید و مانند بسیاری از رستوران‌ها یادداشت کنید، شوکه می‌شوید) و یادگیری کاهش هدر رفت مواد غذایی یکی از بهترین کارهایی است که می­توانید به عنوان یک فرد انجام دهید. در اینجا 10 نکته برای شروع وجود دارد.

اولین ورودی، اولین خروجی

وقتی صحبت از به حداقل رساندن ضایعات مواد غذایی می­شود، شما می­توانید چیزهای زیادی از افراد حرفه­ای­ یاد بگیرید. رستوران­ها مواد تشکیل دهنده را بر اساس سیستم ” اولین ورودی، اولین خروجی” سازماندهی می­کنند که به این معنی است که مواد غذایی خود را برنامه­ریزی کنید تا همیشه از چیزهای قدیمی قبل از چیزهای جدیدتر استفاده کنید.

رستوران­ها ممکن است مواد تشکیل دهنده خود را برچسب زده و تاریخ گذاری کنند، اما احتمالاً نیازی به انجام این کار در خانه ندارید (اگرچه کمک بسزایی می­کند). فقط مطمئن شوید که وقتی در یخچال، فریزر یا انباری اقلام را کنار می­گذارید، غذای قدیمی را جلو و وسط، و غذاهای جدید را عقب­تر بگذارید.

به ”  وسواس برنامه ریزی ” توجه کنید

برنامه­ریزی برای تعطیلات یعنی در میان چیزهای دیگر، به این فکر کنید که با پسمانده­های غذا چه خواهید کرد. این مهارتی است که باید در تمام طول سال آن را تمرین کنید، تا بخش­های نخورده در یخچال شما باقی نماند. وعده‌های غذایی گوشت و سیب‌زمینی می‌توانند به طاس کباب یا دیزی تبدیل شوند، یا سبزیجات و پروتئین­های انباشته شده چند روزه را می­توانید به عنوان سوپ یا کوکوی گوشت دار یا کته بخورید. بعد از چند هفته، این به یک عادت ذهنی طبیعی تبدیل می­شود.

آبگوشت یا استوک[1] درست کنید

آبگوشت و استوک روشی همه کاره برای استفاده از سبزیجات پلاسیده، استخوان­ها و تکه­های گوشت و مرغ است. خیلی ساده است: آن­ها را در قابلمه بریزید، چند ساعت بجوشانید و سپس از صافی رد کنید. پس از سرد شدن در یخچال، چربی را از آبگوشت جدا کنید، سپس آن را در سوپ یا سس استفاده کنید یا آن را بسته­بندی کرده و در فریزر بگذارید. وعده­های یک و دو فنجانی برای اکثر آشپزها منطقی است، و همچنین می­توانید مقداری را در قالب­های یخ فریز کنید. از آب گوشت برای پختن گوشت و سبزیجات یا به عنوان بخشی از مایع در پخت برنج استفاده کنید.

سبزیجات اضافی را فریز کنید

گیاهان تازه را به بسیاری از دستور غذاها اضافه می­کنند، اما آنها همچنین تولید کننده ضایعات هم محسوب می­شوند. چرا؟ چون به صورت زیاد فروخته می­شوند، اما بیشتر دستور غذاها فقط به یک یا دو قاشق غذاخوری نیاز دارند. برخی از آنها، مانند آویشن و رزماری، به راحتی خشک می­شوند. بهترین گزینه برای شما این است که آنها را برای استفاده طولانی مدت منجمد کنید. سبزی­ها را به صورت جداگانه در مخلوط کن یا غذاساز خرد کنید، یا با دست ریز خرد کنید و سپس با مقدار کافی روغن مخلوط یا هم بزنید تا روی آنها را بپوشاند. در کیسه­های غیرقابل نفوذ به هوا بسته­بندی کرده تا طعم تازه خود را برای ماه ­ها حفظ کنند.

این یک تاریخ “انقضا” نیست

یکی از بزرگترین دلایلی که مردم غذا را دور می­ریزند این است که تاریخ مصرف آن تمام شده است. تاریخ انقضا برای راهنمایی و راحتی شما وجود دارد، اما به این معنی نیست که غذا بعد از آن تاریخ لزوما خطرناک است. آنها فقط برآورد تولید کننده را نشان می­دهند از اینکه چه مدت در بهترین حالت خود خواهند بود. تا زمانی که غذاهای خود را سرد و به درستی نگهداری کرده باشید، وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) می­گوید که آنها معمولا پس از گذشت تاریخ مصرفشان قابل استفاده هستند.  غذاهای انباری که در قفسه نگهداری می­شوند، می­توانند سال­ ها دوام بیاورند.

 

روزهای “کاویدن در یخچال” را برنامه ­ریزی کنید

پیدا کردن ظرفی از غذای کپک زده در یخچال یا پسمانده­های له شده میوه­ها در جا میوه­ای، همیشه مشمئز کننده است. شما می­توانید با برنامه­ریزی یک یا دو روزه ” کاویدن در یخچال” در هر هفته، از این غافلگیری­های ناخوشایند جلوگیری کنید و ضایعات غذایی خود را کاهش دهید. این کار یک بار در هفته برای خوردن بیشتر مواد قبل از خراب شدن کافی است و به شما فرصتی می­دهد که از آنها استفاده کنید. بیشتر مواد غذایی فقط 3 تا 4 روز در یخچال می­مانند، بنابراین برای آنها هفته­ای دو بار از برنامه ” کاویدن در یخچال” استفاده کنید. اگر برای این پسماندهای غذایی جای مشخصی در یخچال داشته باشید، به راحتی می­توانید آنها را پیدا کنید.

 

 

از کل اقلام استفاده کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش ضایعات مواد غذایی، صرف زمان طولانی به اقلامی است که بریده و دور می­اندازید. برای مثال، شستن سیب زمینی، هویج و سیب به جای پوست کندن، بخش زیادی از مواد مغذی آنها را حفظ می­کند. از پوسته ذرت می­توان برای بسته بندی تامال[2] یا ماهی برای بخارپز کردن استفاده کرد. قسمت­های برگ­دار کرفس و هویج را می­توان به عنوان سبزی برای طعم دادن به سوپ­ها و سالادها یا به عنوان یک چاشنی خوشمزه روی غذاهای آماده استفاده کرد. کمی گشتن در اینترنت پیشنهادهای زیادی را ارائه می‌کند.

یاد بگیرید که غذاها را به درستی نگهداری کنید

یک نکتۀ تخصصی دیگر: مواد غذایی نیاز به نگهداری متفاوتی دارند، و فهمیدن اینکه آنها چه هستند می­تواند به شما کمک کند عمر نگهداری مواد فاسد شدنی خود را به حداکثر برسانید. برخی در یخچال و برخی دیگر روی میز کابینت بیشتر قابل نگهداری هستند؛‌ برخی نیاز به خشک کردن دارند، در حالی که برخی دیگر محیط مرطوب را ترجیح می­دهند. می‌توانید نمودارهایی را به‌صورت آنلاین از منابع دولتی یا داخلی بیابید تا به شما کمک کنند تا نیازهای غذایی خود را رفع کنید یا از اپلیکیشن FoodKeeper  استفاده کنید. همچنین مفید است که بدانید چگونه برای ایمنی مواد غذایی، وسایل را در یخچال خود بچینید تا به طور تصادفی غذاهای آسیب پذیر را آلوده نکنید.

 

دمای یخچال خود را تنظیم کنید

چه یخچال شما دارای تنظیم دمای دیجیتال با تکنولوژی بالا باشد یا دارای صفحه قدیمی، هدف این است که غذاهای شما را در دمای ایمن بیش از 40 درجه فارنهایت نگه دارد. اغلب،‌ آنها این کار را با اطمینان انجام می­دهند، اما به هر حال نظارت بر دمای یخچال شما هوشمندانه­تر است (بر اساس قانون رستوران­ها موظف به انجام این کار هستند). چند دماسنج ارزان قیمت بردارید و آنها را در مکان­های مختلف یخچال خود قرار دهید و سپس به صورت دوره­ای بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه آنها در آن محدوده 31- تا 40- درجه و در حالت ایده آل بین 34 تا 38 درجه باشند. در غیر این صورت، برای بهبود جریان هوا، تنظیمات را میزان کنید یا غذاهای خود را دوباره مرتب کنید. خواهید دید که غذای شما شروع به ماندگاری طولانی­تری می­ کند.

شروع به کمپوست کردن ضایعات غذایی کنید

کاهش ضایعات با اقلام غیر غذایی به صورت “کاهش، استفاده مجدد و بازیافت” خلاصه می­شود. برای غذا، کمپوست کردن راهی است که می­توانیم آن را بازیافت کنیم. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که کمپوست شهری دارد، یک سطل جمع کننده کوچک در آشپزخانه بخرید (یا درخواست کنید، گاهی اوقات آنها را ارائه می­دهند) و از آن برای خرد کردن، پوست کندن و تولید ضایعات استفاده کنید. برخی از برنامه­ها نیز ضایعات حیوانی مانند استخوان، چربی، لبنیات و تخم مرغ را قبول می­کنند، اما برخی دیگر این کار را نمی­کنند. اگر خانه و باغ دارید، می‌توانید ضایعات و زباله‌های آشپزخانه و حیاط خود را کمپوست کنید تا کودی با ارزش برای خاک خود ایجاد کنید. این کار به شما در عمل آوری غذای خود کمک می­کند، که بهترین راه برای کاهش ضایعات مواد غذایی است.

[1] آب ِ گوشت یا مرغ ِ پخته شده با ( معمولا با سبزیجات مختلف ) که از صافی رد شده و معمولا غلیظ است و مصرف آشپزی دارد

[2] نام نوعی غذای باستانی است، این غذای سنتی از ۱۵۰۰ سال پیش قبل از میلاد طبخ می شود و حتی برخی آن را به ۸۰۰۰ سال پیش از میلاد هم نسبت می دهند. نام این غذا از غذای پیراشکی شده تامالی گرفته می شود. گفته می شود که مایاها این غذا را تهیه می کردند و داخل آن را با ماهی، لوبیا و تخم مرغ پر می کردند. گاهی اوقات هم تامال را پر نمی کردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات محبوب