اصول دکوراسیون آشپزخانه از مهمترین جنبه های طراحی دکوراسیون می باشد. از زمان های قدیم آشپزخانه به عنوان قلب خانه شناخته شده است. امروزه که طراحی داخلی بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است، دکوراسیون آشپزخانه نیز اهمیت بیشتری پیدا کرده است. کابینت آشپزخانه جزء اصلی آشپزخانه هستند و نقش مهمی در تعیین دکوراسیون این مکان دارند. بنابراین انتخاب آنها یکی از سخت ترین کارها در حین ساخت و ساز یا تعمیر است. رعایت اصول طراحی کابینت آشپزخانه یکی از موارد مهمی است که در انتخاب آن نقش بسزایی دارد و به هیچ وجه نباید از آن غافل شد. در این مقاله به این موضوع تا انتها می پردازیم. بنابراین، اگر در انتخاب دچار سردرگمی شده اید، توصیه می کنیم کل مقاله را مطالعه کنید.
فهرست مطالب
Toggleاصول و استانداردهای طراحی کابینت آشپزخانه
در طراحی کابینت آشپزخانه اصول و استانداردهایی در نظر گرفته می شود که در صورت رعایت تمام یا بخشی از آنها آشپزخانه نهایی جای خوبی خواهد بود. برخی از نکات مورد بحث در این بخش ممکن است بی اهمیت به نظر برسد. اما در واقع اینطور نیست و به عنوان اصلی ترین اصول طراحی کابینت آشپزخانه شناخته می شود. در زیر برخی از اصول استاندارد طراحی کابینت آشپزخانه را به اختصار آورده ایم و توضیح مختصری در مورد آنها ارائه می دهیم.
مثلث کار در دکوراسیون آشپزخانه
یکی از پرکاربردترین مفاهیم در طراحی کابینت آشپزخانه، مثلث کار است. سه سر این مثلث یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی است. کابینت های آشپزخانه باید به گونه ای طراحی شوند که این سه سر در حداقل فاصله از یکدیگر قرار گیرند. اگر بخواهیم دقیق تر باشیم باید بگوییم که مجموع فاصله بین این سه نقطه نباید از 29 فوت یا 8.8 متر بیشتر شود.
ترتیب کار در دکوراسیون آشپزخانه
یکی دیگر از مفاهیم مهم در طراحی کابینت آشپزخانه، ترتیب یا توالی کار است. یعنی فرآیند کار در آشپزخانه باید به گونه ای انجام شود که نیاز به کمترین تلاش داشته باشد. فرآیند کار شامل استفاده از غذا، پخت و پز، شستشو، سرو غذا، دفع مواد زائد و غیره است. استاندارد طراحی کابینت آشپزخانه زمانی محقق خواهد شد که این کارها با کمترین انرژی و تلاش انجام شود.
محل صحیح سینک و صفحه
در حالت استاندارد سینک باید از یک طرف 60 سانتی متر و از طرف دیگر 45 سانتی متر فاصله داشته باشد. همچنین اگر فاصله سینک ظرفشویی 91-92 سانتی متر در نظر گرفته شود با استانداردهای طراحی آشپزخانه مطابقت دارد.
فاصله هود تا اجاق گاز
بهتر است این فاصله حداقل 60 سانتی متر باشد. برای اطمینان، هنگام طراحی کابینت آشپزخانه، توصیه می شود فاصله هود تا اجاق گاز تا 75 سانتی متر را در نظر بگیرید.
رعایت فاصله استاندارد بین پیشخوان و کابینت بالایی
این فاصله باید طوری تنظیم شود که فردی با قد طبیعی بتواند به کابینت بالایی برسد. اگر این فاصله زیاد باشد کابینت های آشپزخانه خارج از استاندارد هستند. البته اصول طراحی کابینت آشپزخانه اغلب با توجه به نوع آشپزخانه و کوچک یا بزرگ بودن، سقف بلند، کوتاه، روشن یا ضعیف بودن آن متفاوت است.زیرا طراحی کابینت آشپزخانه باید مطابق با محیط انجام شود. و موارد ذکر شده در بالا عبارتند از فقط چند چیز متداول که کابینت آشپزخانه استاندارد را می سازد. در زیر به نکات معروف به اصول و استانداردهای طراحی کابینت آشپزخانه با مکان های مختلف می پردازیم.
نکات مهم برای طراحی کابینت آشپزخانه برای آشپزخانه های کوچک و بزرگ
اندازه آشپزخانه تاثیر زیادی در طراحی کابینت آشپزخانه دارد. بنابراین، در زیر به جنبه های مهم طراحی کابینت آشپزخانه کوچک و بزرگ توجه می کنیم:
- اندازه کل کابینت های آشپزخانه کوچک نباید بیش از 45 متر مربع باشد. اما اندازه طرح کابینت در این آشپزخانه بزرگ می تواند 105 متر مربع باشد.
- رنگ کابینت در آشپزخانه های کوچک باید روشن باشد تا اتاق بزرگتر به نظر برسد. اگر می توانید در آشپزخانه بزرگ کابینت طراحی کنید، می توانید از رنگ های مختلف و حتی رنگ های تیره استفاده کنید.
- کابینت های دیواری آشپزخانه کوچک باید به بهترین شکل برای طراحی استفاده شود. اما در آشپزخانه های بزرگ این مشکل چندان مهم نیست و اصول طراحی کابینت آشپزخانه متفاوت است. البته زیبایی کابینت و کاربردی بودن آن تاثیری ندارد.
نکات مهم برای طراحی کابینت آشپزخانه با سقف بلند و کم
آشپزخانه هایی با سقف کم جالب هستند. برای حل این مشکل، یک سری توصیه های مهم طراحی شورا باید دنبال شود:
- چوب مورد استفاده در ساخت و طراحی کابینت آشپزخانه با سقف باریک باید دارای خطوط و شیارهای عمودی باشد. در طرح های کابینت آشپزخانه با سقف بلند می توان از انواع چوب استفاده کرد، به خصوص آنهایی که راه راه های افقی دارند.
- دستگیره های نصب شده بر روی درهای کابینت در آشپزخانه با سقف کم باید عمودی باشد. اما استفاده از دستگیره های افقی برای طراحی کابینت آشپزخانه با سقف بلند قابل قبول است.
- قرار دادن کابینت ها نزدیک سقف در آشپزخانه هایی با سقف کم به ایجاد نقص بصری و بلندتر شدن سقف آشپزخانه کمک می کند. به طور کلی برای آشپزخانه هایی با سقف بسیار بلند توصیه می شود ابتدا سقفی درست کنید یا تاجی را انتخاب کنید که با رویه کابینت ها همخوانی داشته باشد.
نکات مهم در طراحی کابینت در آشپزخانه های روشن و تاریک
از جمله نکات مهم در طراحی کابینت آشپزخانه با نور روشن و کم، انتخاب رنگ و جنس کابینت بسیار حائز اهمیت است. در مقاله زیر به بررسی اصول طراحی کابینت آشپزخانه روشن و تیره می پردازیم:
- کابینت های براق منعکس کننده نور در طرح های کابینت آشپزخانه با نور کم بسیار توصیه می شود، حتی اگر کوچک باشند. با این حال برای آشپزخانه با نور زیاد بهتر است از کابینت های مات استفاده کنید.
- استفاده از رنگ های تیره در طراحی کابینت آشپزخانه با نور کم یک اشتباه محض است و اتاق را تاریک تر می کند. پس با استفاده از کابینت های رنگ روشن در آشپزخانه ای با نور کم می توان به یک نکته مهم اشاره کرد. از طرفی باید گفت که کابینت های سبک آشپزخانه هیچ محدودیت رنگی ندارند.
- اگرچه می توان کابینت را در آشپزخانه ای با نور کم طراحی کرد، اما فاصله پیشخوان تا کابینت بالایی را افزایش دهید. در طراحی کابینت آشپزخانه روشن بهتر است این فاصله را به صورت استاندارد در نظر بگیرید.
اصول طراحی و انتخاب دستگیره برای کابینت آشپزخانه
دومین نکته مهم در طراحی کابینت آشپزخانه مدرن دستگیره هاست، این موضوع همچنان از چشم بسیاری پنهان است. در صورتی که هیچ چیز نمی تواند مانند دستگیره های کابینت بر سبک طراحی آشپزخانه تاکید کند. دستگیره های امروزی ساده و دارای خطوط صاف و دراز و عرض کوچک هستند. طبق توصیه های طراحان امروزی، هر چه دسته های کابینت بلندتر باشد، ظاهر آن مدرن تر خواهد بود. سپس سعی کنید از فلز بلند و براق برای تکمیل ظاهر مدرن کابین خود استفاده کنید.
یکی از اصول دکوراسیون و طراحی کابینت آشپزخانه انتخاب رنگ است
رنگ در کابینت های مدرن عمدتا سلیقه ای است اما رنگ های سرد بیشتر در آشپزخانه های مدرن استفاده می شود. رنگ هایی مانند سایه های روشن خاکستری، سفید، سبز، آبی و بنفش جزو رنگ های سرد طبقه بندی می شوند. شدت کم این رنگ ها جلوه ای نرم و آرامش بخش در فضا ایجاد می کند. همچنین می توانید از تعداد کمی از ترکیب رنگ ها در کابینت های مدرن استفاده کنید، به عنوان مثال ترکیب رنگ سفید و سبز در یک آشپزخانه مدرن بسیار خوب عمل می کند. اگر محیطی را که خیلی سرد است دوست ندارید، اضافه کردن رنگ چوب یا رنگ قهوه ای روشن، فضا را تا حد زیادی متعادل می کند.
در طراحی کابینت آشپزخانه مدرن فقط از چوب استفاده می شود که برخی چوب طبیعی و برخی دیگر تخته سه لا یا ام دی اف هستند. البته اگر مشکل مالی ندارید چوب طبیعی بهترین انتخاب است زیرا جدا از زیبایی باورنکردنی از کیفیت و دوام بسیار بالایی نیز برخوردار است اما در مواردی که محدودیت های مالی در میان باشد کابینت ام دی اف بی نظیر است.
کابینت های ام دی اف با مدل های چوب طبیعی متفاوت به نظر می رسند و از دوام و استحکام کمتری برخوردار نیستند، اما در صورت آسیب دیدن، تعمیر آنها تقریبا غیرممکن است.
اصول دکوراسیون آشپزخانه و طراحی کابینت های شیشه ای
کابینت مدرن یا هایگلاس نوع جدیدی از کابینت است که روی درب آن روکش شفاف و براق دارد. این روکشها نور را از سطح کابینت منعکس میکنند، بنابراین از دربهای کابینت نیز به عنوان منبع نور در آشپزخانه استفاده میشود. این روش در آشپزخانههای کوچک، بهویژه وقتی کابینتهای سفید انتخاب میشود، عالی عمل میکند، زیرا محیط آشپزخانه را روشنتر میکند و اتاق را بزرگتر از آنچه هست نشان میدهد. کابینت های مدرن نیاز به نگهداری بیشتری دارند زیرا سطوح آنها خراش را جذب می کند.
کلام پایانی
طراحی کابینت آشپزخانه یکی از مهم ترین بخش های ساخت و یا بازسازی خانه است. بنابراین هرگز از اهمیت آن غافل نشوید و برای ایجاد یک آشپزخانه شیک با کابینت و فضای کاربردی، بهتر است تمام اصول طراحی کابینت آشپزخانه که در این مقاله ذکر شده است را در نظر بگیرید.انتخاب درست و طراحی صحیح و استاندارد کابینتها باعث میشود سالیان سال از آنها خسته و دلزده نشوید. همچنین باید بدانید که هزینهی کابینت کردن آشپزخانه در حال حاضر مبلغ زیادی است که تکرار آن از نظر اقتصادی اصلا کار عاقلانهای نخواهد بود.